Πολιτικό καφενείο Πολιτικό καφενείο

Πολιτικό καφενείο

"Ο Μεγάλος Ανατολικός"

Βολές στην επικαιρότητα

Πρότεινε αυτήν την σελίδα 

Forum

Επικοινωνία

Βιβλίο επισκεπτών

Συνεργάτες

Σύνδεσμοι

  Webmaster: Δημήτρης  

Ανάλυση οθόνης 800Χ600  

Οργάνωση θεμάτων: Βήχος Παναγιώτης   

  Καθημερινή ανανέωση.                                         Αποστολή άρθρων στην: Συντακτική επιτροπή                 Τελευταία ενημέρωση 02 Σεπ 2002

 

Κεντρική σελίδα

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΑΦΝΗ

Επειδή, "η χειραφέτηση των εργαζομένων είναι έργο των ίδιων των εργαζομένων" και όχι κάποιου κρατικοδίαιτου "σωτήρα", που μας κοιτάει από τα πορτρέτα του στις κολώνες της γειτονιάς μας, με υπότιτλο "υποψήφιος Δήμαρχος Δάφνης".

Επειδή, στα τέλη του Οκτώβρη η δημοτική καρέκλα θα "τιμηθεί" με νέο Δήμαρχο, ενώ οι Δαφνιώτες θα ψάχνουν "τη χαμένη τιμή" του Ευρώ, τις νέες τιμές στους λογαριασμούς ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΤΔΑΠ, την ανεργία, την λιτότητα. Την ίδια στιγμή η υποβάθμιση της Υγείας και της Παιδείας θα συνεχίζεται, οι πολιτιστικές δραστηριότητες θα περικόπτονται ελλείψει δαπανών.

Επειδή, η διαφθορά, η μίζα και τα διαπλεκόμενα είναι κοινό μυστικό στην λεγόμενη Τοπική Αυτοδιοίκηση ενώ όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι, νέοι και συνταξιούχοι, θα σπρώχνονται στο περιθώριο. Το ρουσφέτι και "το μέσον" ανάγονται σε ελπίδα και ιδεολογία, ενώ οι κοινωνικοί αγώνες των εργαζομένων για το ασφαλιστικό, τα εργατικά και τα δημοκρατικά δικαιώματα, για τις κοινωνικές παροχές αναγορεύονται σε παράγοντα "ανωμαλίας".

Επειδή, μεγαλώσαμε αγαπώντας την γειτονιά, την αλληλεγγύη, την ανθρωπιά και την αξιοπρέπεια. Αρνούμαστε τον χαφιεδισμό σαν συνεκτικό ιστό της κοινωνίας που μας προτείνουν στο όνομα της εξάρθρωσης της "ατομικής τρομοκρατίας". Το ότι είμαστε αντίθετοι στην "ατομική τρομοκρατία τύπου 17Ν", δεν σημαίνει καμιά ανοχή στην κρατική τρομοκρατία της κυβέρνησης και την τρομολαγνεία των ΜΜΕ.

Επειδή, δεν παλέψαμε την "Βασιλευομένη Δημοκρατία" των Γλύξμπουργκ και "την Ελλάδα ελλήνων χριστιανών" της χούντας για να την αντικαταστήσουμε με την "ρουφιανευομένη δημοκρατία" του ΠΑΣΟΚ.

Επειδή, καταγγέλλουμε την κρατική τρομοκρατία που ασκείται από τα ΜΑΤ ενάντια σε εργαζόμενους, φοιτητές, αγρότες και συνταξιούχους, πολύ δε περισσότερο καταγγέλλουμε την ιμπεριαλιστική τρομοκρατία και τις μαζικές σφαγές αθώων στα Βαλκάνια, Αφγανιστάν, Ιράκ, Παλαιστίνη με την ενεργό συμμετοχή της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ αλλά και την πλήρη στήριξη της αμερικανόδουλης πολιτικής από την ΝΔ...

Επειδή, η οικολογική καταστροφή, η διαταραχή της τροφικής αλυσίδας, ο αέρας που αναπνέουμε, τα πάντα γύρω μας έχουν μολυνθεί από τον ιό του αδίστακτου κέρδους, το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας δεν μπορεί να αφεθεί στον αυτόματο πιλότο του καπιταλιστικού ανταγωνισμού.

Επειδή, φοβόμαστε για όλα αυτά που θα γίνουν για μας χωρίς εμάς, εμείς οι Δαφνιώτες που υπογράφουμε αυτήν την διακήρυξη - κάλεσμα υψώνουμε την σημαία του αγώνα της αξιοπρέπειας και χειραφέτησης από τα αστικά κομματικά χρίσματα και τις δημοτικές προσωπικές φιλοδοξίες.

Λέμε όχι στα διαπλεκόμενα ψηφοδέλτια ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, όχι στην αριστερά της ταξικής συνεργασίας και του βολέματος.

Γι΄ αυτούς τους λόγους προχωρήσαμε στην συγκρότηση μιας συσπείρωσης μαχόμενων συμπολιτών της ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, αλλά και ανένταχτων αγωνιστών με σκοπό την ενεργοποίηση του κοινωνικού δυναμικού που υπάρχει στην περιοχή μας. Η πρωτοβουλία αυτή είναι ανοικτή σε κάθε δημότη, να ενημερωθεί, να συμφωνήσει και να παλέψει μαζί μας για:

* Πλήρη Διαφάνεια στις Δημοτικές υποθέσεις. Όχι δήμο φοροεισπράκτορα.

* Ανοιχτά διοικητικά συμβούλια. Συνοικιακά συμβούλια αγώνα με αποφασιστικό χαρακτήρα.

* Προώθηση της συλλογικής δράσης των εργαζομένων. Άμεση Δημοκρατία εκλογής αντιπροσώπων υποκείμενων όμως σε ελεύθερη κριτική και ανακλητούς.

* Πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους δημότες Αναβάθμιση των υπολειτουργούντων δημοτικών ιατρείων-οδοντιατρείου. Εκπαίδευση εκ περιτροπής του πληθυσμού σε πρώτες βοήθειες.

* Αναβάθμιση σχολείων, παιδικών σταθμών. Συλλογική εκπαίδευση στον πολιτισμό, στην καθαριότητα, τον αγώνα κατά των ναρκωτικών. Αναβάθμιση του πνευματικού κέντρου με συνεχείς διαλέξεις τύπου λαϊκού πανεπιστήμιου.

* Στήριξη συλλογικών οργανώσεων και κινημάτων π.χ. Οικολογικό, γυναικείο, αντιπολεμικό και πάνω από όλα στήριξη του κινήματος κατά της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης καθώς ο λαός του Σιάτλ το 2003 έχει ραντεβού στην Θεσσαλονίκη.

* Ειδικό ταμείο άνεργων και άπορων.

* Πλήρη πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα στους μετανάστες ενσωμάτωση στην τοπική κοινωνία, άμεσα προγράμματα στέγης, υγιεινής, εκπαίδευσης.

Η "Δάφνη" της αλληλεγγύης, της συντροφικότητας, της γνώσης, της αξιοπρέπειας και του κοινωνικού οράματος μπορεί και πρέπει να νικήσει την "Δάφνη" της κοινωνικής αναλγησίας, της παθητικής τηλεβλακείας και της αποδοχής εφικτών τετελεσμένων.

Σε όσους μας λένε πως όλα αυτά είναι "προωθημένα" απαντάμε,

ΙΣΩΣ... ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ... ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.

Ποιος είναι ο Παναγιώτης Βήχος;


ΜΑΘΗΜΑΤΑ

ΠΙΑΝΟΥ

ΣΥΝΘΕΣΑΙΖΕΡ

Για μικρούς, αρχάριους

Για μεγάλους, προχωρημένους

ΕΙΔΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ

ΓΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΕΚΜΑΘΗΣΗ

Από τον Μουσικοσυνθέτη

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΒΗΧΟ

τηλ. 0109515573 κινητό 0946205678

Δημοσθένους 115 Καλλιθέα 17672

Γράψε μια λέξη

Έναρξη Μάιος 2002