Πολιτικό καφενείο Πολιτικό καφενείο

Πολιτικό καφενείο

"Ο Μεγάλος Ανατολικός"

Βολές στην επικαιρότητα

Πρότεινε αυτήν την σελίδα 

Forum

Επικοινωνία

Βιβλίο επισκεπτών

Συνεργάτες

Σύνδεσμοι

  Webmaster: Δημήτρης  

Ανάλυση οθόνης 800Χ600  

Οργάνωση θεμάτων: Βήχος Παναγιώτης   

  Καθημερινή ανανέωση.                                         Αποστολή άρθρων στην: Συντακτική επιτροπή                 Τελευταία ενημέρωση 01 Οκτ 2002

 

Αρχείο

 ΠEPIΣTEPI 
Ενωτικά και ανατρεπτικά

 ΒΥΡΩΝΑΣ 
Σύγκρουση με οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα

 XAΛANΔPI 
Aντί-Σταση στην υποταγή

 NEA ΣMYPNH 
Να σπάσουμε τις κόκκινες ζώνες

  ΣΕΡΡΕΣ  

Εκλογική κάθοδος της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς

  ΔΑΦΝΗ  
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΑΦΝΗ 

 ΓΙΑΝΝΕΝΑ 

Για μια αριστερή - ριζοσπαστική - οικολογική παρέμβαση

 ΛΕΣΒΟΣ 

Εφ' όλης της ύλης κριτική - δράση στα πράγματα του νομού

Κεντρική σελίδα

 

ΑΝΥΠΟΤΑΧΤΗ ΑΘΗΝΑ

ΑNEΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΣΤΗ ΜΑΧΗ Η ΑΘΗΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Συγκροτήθηκε κίνηση στο Δήμο Αθηναίων.

Τη συγκρότηση κίνησης στο Δήμο Αθηναίων, η οποία θα παρέμβει και στη μάχη των επερχόμενων δημοτικών εκλογών, αποφάσισαν αγωνιστές και κινήσεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς και της αντικαπιταλιστικής Οικολογίας και πιο συγκεκριμένα το ΜΕΤΩΠΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΙ και δεκάδες αγωνιστές του μαζικού κινήματος και των πολιτικών μετώπων. Το όνομα της κίνησης είναι ΑΝΥΠΟΤΑΧΤΗ ΑΘΗΝΑ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ.

Παρακάτω θα δημοσιεύσουμε τη Διακήρυξη της Κίνησης.

Είναι ωραία στην Αθήνα! Ειδικά αν έχεις την τύχη να δουλεύεις σε κάποιο από τα "εκσυγχρονισμένα" κάτεργα της πόλης, με ωράρια - λάστιχο και μετακινήσεις που απομυζούν όσο χρόνο σου απομένει. Ή αν δεν έχεις δουλειά και περιπλανιέσαι στις νέες πλατιές λεωφόρους της ανεργίας και της μερικής εργασίας. Αν ζεις στη σκιά των γυάλινων πύργων των πραγματικών αφεντάδων της πόλης, στα σοκάκια της φτώχειας, όπου κανένα "μεγάλο έργο" δεν φτάνει ποτέ. Αν είσαι νέος και "τρως πόρτα" στη μόρφωση, στη δουλειά και στην ψυχαγωγία μέσα στα εμπορευματοποιημένα δίκτυα της πόλης. Αν είσαι μετανάστης και απολαμβάνεις τη "φιλοξενία" των γκέτο, των εξευτελισμών και των αποκλεισμών.

Το δηλητηριώδες νέφος της λιτότητας, της ανεργίας, της καταστολής, της περιβαλλοντικής καταστροφής μάς πνίγει σε κάθε βήμα, σε αυτή την πόλη του φωταγωγημένου πλούτου και της σκοτεινής φτώχειας. Οι κρατούντες επιχειρούν να διασκεδάσουν αυτούς τους καθημερινούς εφιάλτες των πολλών με μεγάλα οράματα για τους λίγους. Με το "διαρκές έγκλημα" των Ολυμπιακών Αγώνων, που συνθλίβει εργατικά, δημοκρατικά και οικολογικά δικαιώματα, υποθηκεύοντας το μέλλον μας για χρόνια. Με τη "μεγάλη ιδέα" της Αθήνας - μητροπολιτικό κέντρο, που μετατρέπει ανθρώπους και χώρους σε ομήρους του μεγάλου κεφαλαίου. Με τα "μεγάλα έργα", που μικραίνουν τη ζωή, που αυξάνουν τα εργατικά ατυχήματα με το καθεστώς "γαλέρας" που δημιουργούν και που καταστρέφουν ότι έχει απομείνει από το φυσικό περιβάλλον και τον κοινωνικό ιστό της πόλης.

Μπροστά στη λαϊκή κατακραυγή και αγανάκτηση που ξεσηκώνει αυτή η πολιτική, οι κυρίαρχες αστικές δυνάμεις προωθούν και νέες μορφές χειραγώγησης, και άλλες ψεύτικες υποσχέσεις, και άλλους δημαγωγούς για τον αποπροσανατολισμό και την υποταγή των εργαζομένων. Στήνουν το σκηνικό της "Ομορφης Πόλης", της "Αθήνας του αύριο", που θα αλλάξουν ως δια μαγείας την κατάσταση αν πάρουν την ψήφο του.

Θέλουν να ξεχάσουμε ότι την ίδια στιγμή ζούμε μια ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης, του κεφαλαίου και της ΕΕ. Την οικοδόμηση ενός αντιδραστικού κοινωνικού μοντέλου πλήρους αποδέσμευσης του κράτους και του κεφαλαίου από λάθε κοινωνική υποχρέωση και δέσμευση. Την κατάργηση κάθε συλλογικού και εγγυημένου εργατικού δικαιώματος. Την ολοκληρωτική υπαγωγή όλων των τομέων της ζωής στους νόμους αξιοποίησης και κερδοφορίας του κεφαλαίου. Αυτό το μοντέλο της πιο άγριας εκμετάλλευσης προωθεί το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Αυτό το μοντέλο επιχειρούν να το περάσουν δια πυρός και σιδήρου, χρησιμοποιώντας το βαρύ οπλοστάσιο της καταστολής, των τρομονόμων, της ποινικοποίησης των δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Θέλουν να ξεχάσουμε ότι είμαστε και εμείς θύματα της πολεμικής τρομοκρατικής εκστρατείας των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ ενάντια στους λαούς, που στηρίζει τη γενοκτονία του χασάπη Σαρόν στη μαρτυρική Παλαιστίνη και σωρεύει πολεμικές απειλές στα Βαλκάνια και την περιοχή μας. Οτι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τη στήριξη της ΝΔ, συμμετέχει ενεργά σε όλα τα εγκλήματα της ιμπεριαλιστικής "Νέας Τάξης" και ότι θέλει να μετατρέψει την Αθήνα, εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων, σε στρατοκρατούμενη ζώνη ασκήσεων της τρομοκρατικής διεθνούς του ιμπεριαλισμού και του κεφαλαίου.

Θέλουν μια Αθήνα των υποταγμένων, των σιωπηλών, των προσκυνημένων.

Αλλά η Αθήνα των εργαζομένων, των ανυπόταχτων, των ξεχασμένων, δεν θα τους κάνει τη χάρη. Εμείς ξέρουμε καλά ότι, ναι, είναι ωραία στην Αθήνα, όταν έχει απεργία, όταν συγκρούονται χιλιάδες για το ασφαλιστικό, όταν διαδηλώνουν μαθητές και φοιτητές, όταν πλημμυρίζουν οι δρόμοι από αντιπολεμικές διαδηλώσεις, όταν διεκδικούμε τους χώρους που μας ανήκουν. Οταν ακούγεται το τραγούδι της αλληλεγγύης στην παλαιστινιακή Ιντιφάντα και στην αργεντίνικη εξέγερση, όταν ενωνόμαστε με τους διαδηλωτές της Γένοβας και της Βαρκελώνης, όταν υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των μεταναστών, όταν ζωντανεύουν οι αγώνες της Αντίστασης, του Δεκέμβρη και του Πολυτεχνείου και ξυπνούν οι ελπίδες των ανθρώπων του μόχθου.

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

Εμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο, αγωνιστές του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος, των πολιτικών μετώπων, της ριζοσπαστικής Αριστεράς και της αντικαπιταλιστικής Οικολογίας, επιδιώκουμε να συμβάλουμε σε αυτή την υπόθεση. Καλούμε σε μια ανεξάρτητη παρέμβαση όλους όσους παλεύουν με ριζοσπαστικό, ανατρεπτικό τρόπο στο εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα, στο κίνημα κατά της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης και της ιμπεριαλιστικής "Νέας Τάξης", στο οικολογικό κίνημα και στα κινήματα για τα δικαιώματα στην πόλη και στο χώρο. Ολους όσους δεν χωράνε στα καλούπια της κυρίαρχης πολιτικής και των συνδιαχειριστικών προτάσεων. Οσους δεν βολεύονται στην ενσωμάτωση, την κούφια διαμαρτυρία και τη "μισή αντίσταση" της ρεφορμιστικής Αριστεράς και δεν διαλέγουν το δρόμο της παθητικής αναμονής και της αποχής.

Ιδιαίτερη σημασία αποκτά η παρέμβαση αυτή στο Δήμο Αθηναίων, ο οποίος αποτελούσε και αποτελεί ένα σημαντικό πεδίο δοκιμαστικής εφαρμογής πολιτικών σχεδίων αντιδραστικής αναμόρφωσης και "εκσυγχρονισμού" του κεντρικού πολιτικού σκηνικού. Οι δήμαρχοι της Αθήνας πρωτοστάτησαν και πρωτοστατούν στη διεκπεραίωση όλων των βασικών πολιτικών της ΕΕ και του κεντρικού κράτους. Αναδείχτηκαν πρωταθλητές στην επιβολή του πιο αντιλαϊκού φορολογικού καθεστώτος, στη δημιουργία μηχανισμών καταστολής της ελεύθερης διακίνησης ιδεών, στην ιδιωτικοποίηση δημοτικών λειτουργιών, της δημοτικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης. Στην πολιτική τους έχουν σαφή ταξικά - κοινωνικά κριτήρια: από τη μια εξωραϊζουν τη βιτρίνα της ελληνικής ολιγαρχίας και από την άλλη αναπαράγουν τη φτώχεια και τις διακρίσεις στην Αθήνα της εργασίας, της ανεργίας και της μετανάστευσης.

Αυτό το μοντέλο φιλοδοξούν να διαχειριστούν οι υποψήφιοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, με στόχο να διαιωνίζουν και να αναπαράγουν το δημοτικό κατεστημένο, ενισχύοντας ταυτόχρονα τις προσωπικές τους θέσεις στο πολιτικό - κομματικό παιχνίδι. Αυτό το μοντέλο δεν είναι σε θέση να το ανατρέψουν οι εκπρόσωποι της ρεφορμιστικής Αριστεράς.

Εμείς, αντίθετα, προωθούμε την πολιτική παρέμβαση της ριζοσπαστικής Αριστεράς και της αντικαπιταλιστικής Οικολογίας σε αντιπαράθεση με τις διαχειριστικές λογικές και με το μύθο περί "λαϊκής εξουσίας", για να αποκαλύπτεται ο ταξικός ρόλος του δήμου. Για την απόκρουση και ανατροπή των πολιτικών των δήμων, του κράτους και της ΕΕ. Διαμορφώνοντας στόχους πάλης ενάντια στην υποταγή της πόλης στις ανάγκες του κεφαλαίου, στην καταπάτηση των ελεύθερων χώρων και στην εκχώρησή τους στις επιχειρηματικές δραστηριότητες, στην ανάπτυξη των επικοινωνιακών και μεταφορικών υποδομών για λογαριασμό της αγοράς και εις βάρος των εργαζομένων, στην ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών υπηρεσιών, στα κάγκελα και τις κάμερες της καταστολής και της παρακολούθησης.

Η παρέμβαση αυτή μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη μαζικών κινημάτων και συσπειρώσεων συνολικής αντιπαράθεσης με αυτές τις πολιτικές, στην "ανακατάληψη" της πόλης από τις ανάγκες των εργαζομένων, των νέων και των μεταναστών, στη διεκδίκηση των σύγχρονων κοινωνικών δικαιωμάτων τους. Μπορεί ακόμη να συμβάλει στην ανάπτυξη συλλογικοτήτων στις γειτονιές που θα συνενώνουν τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τους μετανάστες, τους ανέργους σε μια αγωνιστική αντιμετώπιση των βασικών προβλημάτων της δουλειάς, της παιδείας, της υγείας, του πολιτισμού. Που θα ενισχύουν τις τάσεις δημιουργίας νέων συλλογικών μορφών ζωής, δράσης, αλληλεγγύης ανάμεσα στους νέους της ανεργίας, της εργασιακής περιπλάνησης. Για την ανάδειξη των αξιών και του πολιτισμού της αλληλεγγύης και του αγώνα σε αντιπαράθεση με κάθε είδους εξάρτηση από "ουσίες" - προϊόντα της βιομηχανίας του θεάματος και του καταναλωτισμού.

Η παρέμβαση αυτή επιδιώκουμε να συνδέεται με τις κινήσεις και συσπειρώσεις που προωθούν ένα ανεξάρτητο εργατικό κίνημα, στον αγώνα για ενιαία εργασιακά δικαιώματα για όλους, μείωση του χρόνου εργασίας, αυξήσεις στους μισθούς. Παλεύουμε για την κατάργηση των Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης, της ελαστικής και μερικής απασχόλησης. Απαιτούμε θέσεις πλήρους, μόνιμης και καλά αμειβόμενης απασχόλησης, επιδόματα ανεργίας για όλους τους ανέργους, χωρίς προϋποθέσεις, στο ύψος του βασικού μισθού, απόσυρση του αντιασφαλιστικού εκτρώματος της κυβέρνησης, μείωση των ορίων ηλικίας και αύξηση των συντάξεων.

Παλεύουμε για κατάργηση της δημοτικής φορολογίας για τα λαϊκά στρώματα, των ανταποδοτικών τελών, των ιδιωτικοποιημένων υπηρεσιών. Διεκδικούμε δωρεάν κοινωνικές παροχές για τους εργαζόμενους και στροφή των κονδυλίων του δήμου στις κοινωνικές υπηρεσίες και στην ανάπτυξη πολιτιστικών και αθλητικών υποδομών για τη νέα γενιά.

Συντονίζουμε τους αγώνες μας με τα ελπιδοφόρα κινήματα κατά της καπιταλιστικής διεθνοποίησης και ιδιαίτερα με τις ανατρεπτικές τους τάσεις. Η ΕΕ του πολέμου, του ευρώ και του Σένγκεν δεν μετασχηματίζεται σε "Ευρώπη των εργαζομένων" και σε "όχημα κοινωνικής προόδου". Αγωνιζόμαστε για μια άλλη εργατική και επαναστατική, διεθνοποίηση στην περιοχή μας, στην Ευρώπη, σε όλο τον κόσμο.

Οι πρωτοβουλίες μας ενισχύουν το κίνημα εναντίον του πολέμου και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, που γίνονται με το πρόσχημα του "αντιτρομοκρατικού" αγώνα. Για να αποσυρθούν και να μη συμμετέχουν σε καμιά αποστολή ελληνικά στρατεύματα. Ενάντια στους πολεμικούς εξοπλισμούς, το μισθοφορικό στρατό και τον "ευρωστρατό". Για την ανάπτυξη της κοινής διεθνιστικής πάλης των εργαζομένων Ελλάδας και Τουρκίας, για την αποτροπή κάθε πολεμικής εμπλοκής.

Αγωνιζόμαστε με τις συσπειρώσεις για την υπεράσπιση και διεύρυνση των εργατικών δημοκρατικών δικαιωμάτων και των λαϊκών ελευθεριών, των δικαιωμάτων της συγκέντρωσης και της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών. Για την κατάργηση όλου του αντιδημοκρατικού πλαισίου που δημιουργείται με τους νόμους ενάντια στις συγκεντρώσεις, τη μαζική προπαγάνδα, τον τρομονόμο, το ευρωφακέλωμα. Για ίσα δικαιώματα των μεταναστών, για την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας και κάθε δημοτικού κατασταλτικού μηχανισμού, για την ανάπτυξη διαδικασιών κοινωνικού και λαϊκού ελέγχου.

Επιδιώκουμε να προσανατολίζονται τα μαζικά κινήματα και οι συσπειρώσεις εναντίον της συνολικής αναδιάρθρωσης που προωθείται, ιδιαίτερα στην περιοχή της Αττικής, προς όφελος του κεφαλαίου και με αρνητικές συνέπειες στο σύνολο των προβλημάτων εργασίας, κοινωνικής πολιτικής, περιβαλλοντικής ισορροπίας κ.ο.κ. Παλεύουμε για την αξιοποίηση του χώρου σε όφελος των εργαζομένων, για ελεύθερους χώρους και κοινωφελείς χρήσεις ενάντια στην κερδοσκοπική αξιοποίηση της γης. Διεκδικούμε την απαλλοτρίωση της μεγάλης ιδιοκτησίας των τραπεζών, της Εκκλησίας και των ιδιωτών και τη χρησιμοποίησή της για κοινωφελείς σκοπούς. Είμαστε αντίθετοι στην απελευθέρωση της βιομηχανικής δραστηριότητας στην Αθήνα, με τη συνεχή αύξηση των συντελεστών δόμησης και την αλματώδη τσιμεντοποίηση των γειτονιών. Εναντιωνόμαστε στην κατεύθυνση και το σχεδιασμό των υποδομών και των "μεγάλων έργων", διεκδικώντας δημόσιες δωρεάν συγκοινωνίες και υποδομές για τις ανάγκες των εργαζομένων.

Απαιτούμε να πάρουν πίσω τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, που αποτελούν τον πιο σημαντικό μοχλό προώθησης των αντιλαϊκών πολιτικών και συμπυκνώνουν σε απίστευτα μεγάλη ένταση και έκταση όλα τα φαινόμενα εκμετάλλευσης ανθρώπων και φυσικού περιβάλλοντος, καταστολής και πολιτιστικής κυριαρχίας της βιομηχανίας του θεάματος. Οι πολυεθνικές, μέσω και της ΔΟΕ, έχουν υποτάξει τους Ολυμπιακούς Αγώνες στους κερδοσκοπικούς σκοπούς τους. Στο όνομα των "Ολυμπιακών ιδεωδών" καλλιεργούνται τάσεις ανελέητου ανταγωνισμού, εθνικιστικών αντιπαραθέσεων, αχαλίνωτου καταναλωτισμού, ενώ οι αθλητές μετατρέπονται σε πειραματόζωα για τα αναβολικά των φαρμακευτικών εταιρειών και οι θεατές σε αντικείμενα μιας τεράστιας διαφημιστικής εκστρατείας. Στο όνομα της ασφαλούς διεξαγωγής τους περιστέλλονται οι δημοκρατικές ελευθερίες, προωθούνται σύγχρονα συστήματα αστυνόμευσης και μηχανισμοί παρακολούθησης και ελέγχου. Δεν γινόμαστε, επομένως, "εθελοντές" των πολυεθνικών στη λεηλασία του περιβάλλοντος και των δικαιωμάτων μας. Προωθούμε τη δική μας συλλογική ζωή και δράση και διεκδικούμε ότι μας ανήκει. Απαιτούμε την ικανοποίηση των αναγκών της νεολαίας στο μαζικό αθλητισμό, στον πολιτισμό και την εργασία.

Η καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, που προετοιμάζεται για την κυβερνητική εξουσία, και η αντιπαράθεση στην αντιλαϊκή αναμόρφωση του αστικού πολιτικού σκηνικού που επιχειρείται, θα εκφραστούν με πιο ολοκληρωμένο και αποφασιστικό τρόπο στο μέτρο που οι διεργασίες διαλόγου, κοινής δράσης και συσπείρωσης των ριζοσπαστικών αριστερών και οικολογικών δυνάμεων και αγωνιστών οδηγηθούν και σε μια αυτόνομη πολιτική παρουσία και παρέμβαση, που θα δώσει ώθηση στη δημιουργία ενός διακριτού πόλου της ανεξάρτητης αντικαπιταλιστικής Αριστεράς.

Στην προοπτική αυτή καλούμε όλους τους αγωνιστές των κοινωνικών κινημάτων, της ριζοσπαστικής Αριστεράς και της αντικαπιταλιστικής Οικολογίας να συμμετάσχουν ενεργά στις πρωτοβουλίες και δραστηριότητες της Ανυπόταχτης Αθήνας, στην εκλογική μάχη που θα δώσει τον Οκτώβρη και στη δημιουργία προϋποθέσεων μιας πιο μόνιμης κοινωνικής και πολιτικής παρέμβασης στην Αθήνα, που θα συμβάλει στη γενικότερη ανάπτυξη του εργατικού - λαϊκού κινήματος.

Την αρχική πρωτοβουλία για τη συγκρότηση της κίνησης είχαν πάρει 88 αγωνιστές της ριζοσπαστικής Αριστεράς, της αντικαπιταλιστικής Οικολογίας και του μαζικού κινήματος, με στόχο τη συσπείρωση ευρύτερων δυνάμεων της ανεξάρτητης αγωνιστικής ριζοσπαστικής δράσης και της αντικαπιταλιστικής αναζήτησης. Ηδη μετά τη δημιουργία της κίνησης αρχίζει να ξεδιπλώνεται μια πλατιά δουλειά για την κινητοποίηση όλων των δυνάμεων που θέλουν να πάνε κόντρα στο ρεύμα.

ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Αγγέλης Γ., δημοσιογράφος - συνδικαλιστής

Αγγελόπουλος Ν., τεχνίτης

Αδαμόπουλος Ν., ΓΣ ΠΟΕ - ΟΤΑ

Αθανασίου Μ., Επιτροπή ενάντια στην Ολυμπιάδα 2004

Αλεξόπουλος Π., ΔΣ Σωματείου Εργαζομένων Μετρό

Αντωνόπουλος Β., αντιπρόεδρος Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου

Αντωνόπουλος Π., ΔΣ Ε΄ ΕΛΜΕ Αθήνας

Βάσιλας Μ., Γραφείο ΚΣ ν.Κ.Α.

Βατικιώτης Λ., δημοσιογράφος

Βήχος Π., μουσικός - συνδικαλιστής

Βουρεκάς Θ., ΔΣ Α΄ ΕΛΜΕ Αθήνας

Βουρεκάς Κ., φοιτητής, ΕΑΑΚ

Βουτσαράς Στ., ηλεκτροσυγκολλητής

Γεωργάκης Δ., μηχανικός

Γκόβας Δ., Γραφείο ΚΣ ν. Κ.Α.

Δαφνής Γρ., εκπαιδευτικός - συνδικαλιστής

Δελαγραμματίκας Μ., φοιτητής, ΕΑΑΚ

Δελαστίκ Γ., δημοσιογράφος

Δεσύλλας Δ.

Δημητρίου Γ., τεχνίτης μηχανικός, πρόεδρος Οικολόγων Εναλλακτικών

Δημητρίου Π., ηλεκτρολόγος μηχανικός

Δημόπουλος Γ., ΔΣ Σωματείου "Θέμις Κατασκευαστική"

Δραγανίγος Α., μηχανικός

Δρακόπουλος Γ., αγρότης

Ελαφρός Γ., δημοσιογράφος

Ελαφρού Π., δικηγόρος

Ευσταθίου Κ., τραπεζοϋπάλληλος, ΓΣ ΟΤΟΕ

Εφεντάκης Γ., ηλεκτρολόγος μηχανικός

Ζαρκαλής Χ., μισθωτός λογιστής

Ζιόβας Γ., ηθοποιός, ΔΣ ΣΕΗ

Θεοφανάκης Α., τεχνίτης

Καλαϊτζίδης Θ., συνδικαλιστής, εργάτης Δ. Αθηναίων

Καλογεροπούλου Μ., έμπορος, στέλεχος Οικολόγων Εναλλακτικών

Καντζιού Μ., πρόεδρος Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών

Καραλή Αιμ., φιλόλογος - εκπαιδευτικός

Κάργας Γ., γεωπόνος, ΔΣ Συλλόγου Γεωπόνων Ν. Αττικής

Κατσανεβάκη Ζ., ΕΤΕΠ-ΕΜΠ

Καυκιάς Χ.

Κοιλάκου Σ., πολιτικός μηχανικός

Κορδαλής Η., δημοσιογράφος

Κυζηράκου Σ., φοιτήτρια ΕΑΑΚ

Κωνσταντινόπουλος Α., ιδιωτικός υπάλληλος - συνδικαλιστής

Λεγάκη Α., δικηγόρος

Μανδίκος Γ., μηχανολόγος, αντιστασιακός 1941-44, πρ. πρόεδρος "Επιτροπής Επαναπατρισθέντων Πολιτικών Προσφύγων",

Μαραβέλιας >, ΔΣ Ενωσης Λογιστών Αθήνας

Μάρκου Κ.

Μαυροειδής Π., μεταλλειολόγος μηχανικός

Μηνακάκης Β.

Μιάμης Χ., φοιτητής, ΕΑΑΚ

Μιχελής Κ., ΔΣ Ενωσης Λογιστών Αθήνας

Μουγιάκος Σ., μηχανικός, ΕΜΔΥΔΑΣ

Μπαχτή Α., ΕΛΜΕ Αν. Αττικής

Μπικάκη Μ., τραπεζοϋπάλληλος, συνδικαλίστρια

Μπινιώρη Α., ψυχολόγος

Μπίστης Χ., μεταφραστής - δημοσιογράφος

Μπιτσάκης Ε., καθηγητής πανεπιστημίου

Μπουγάτσος Γ., γιατρός, ΔΣ ΕΙΝΑΠ

Νεστορίδης Β., δικηγόρος

Παπαδάκης Γ., αρχιτέκτονας

Παπακωνσταντίνου Π., δημοσιογράφος

Παπαμακάριος Μ., μισθωτός λογιστής

Παπαπέτρος Π., ΔΣ Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου

Παυλόπουλος Γ., δημοσιογράφος

Πολάκης Π., γιατρός, ΔΣ Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά

Πολιτάκος Κ., ιδιωτικός υπάλληλος

Πουλικάκος Μ., νοσοκομειακός γιατρός

Πουλικάκος Π., βιολόγος

Ρέππα Ντ., ΔΣ Συλλόγου Δασκάλων "Αριστοτέλης"

Ρίζος Μ., γιατρός, ΔΣ Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας

Ρόζος Α., στέλεχος Οικολόγων Εναλλακτικών

Σκαμνάκης Θ., δημοσιογράφος, Μεικτό Συμβούλιο ΕΣΗΕΑ

Σκινδήλιας Γ., φοιτητής, ΕΑΑΚ

Συριόπουλος Μ., ΔΣ Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας

Τζιαντζής Κ.

Τζιαντζή Μ., δημοσιογράφος

Τσαγκαράτου Αιμ., πρόεδρος Συλλόγου Δασκάλων "Παρθενώνας"

Τσεσμετζής Π., ΔΣ Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας

Τσιράκης Δ., ηλεκτρολόγος μηχανικός

Τσίτκανος Δ.

Τουλγαρίδης Κ., ΔΣ Συλλόγου Δασκάλων "Κ. Σωτηρίου"

Φωτιάδου Ε., εργαζόμενη ΟΤΑ, συνδικαλίστρια

Χάγιος Φ., πολιτικός μηχανικός

Χαλκιαδάκης Γ., ΕΓ Ομοσπονδίας Δικαστικών Επιμελητών

Χαριτάκης Κ., δημοσιογράφος

Χατζγπαναγιώτου Δ., δικηγόρος, γ.γ. Οικολόγων Εναλλακτικών

Χριστοδουλόπουλος Ζ., σπουδαστής ΤΕΙ, ΕΑΑΚ

Ψαθάς Π., οικοδόμος.

Αυτή η ανυπόταχτη Αθήνα, η άλλη Αθήνα του αγώνα, μπορεί και πρέπει να έχει τη δική της φωνή και παρέμβαση στη μάχη των δημοτικών εκλογών. Για να έρθουν στο προσκήνιο της πολιτικής αντιπαράθεσης τα δικαιώματα και οι ανάγκες των εργαζομένων και της νεολαίας, που σαρώνονται κάτω από τον οδοστρωτήρα της ΟΝΕ, του ευρώ και των αναδιαρθρώσεων του κεφαλαίου. Για να εκφραστεί η λαϊκή καταδίκη της συντηρητικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, για το ασφαλιστικό, τις νέες εργασιακές σχέσεις, τον αυταρχισμό, από τη σκοπιά της ρήξης και ανατροπής τους. Για να μπει φραγμός στην πολιτική της φοροληστείας, της ιδιωτικοποίησης, της καταστολής, της εμπορευματοποίησης του χώρου που προωθεί ο δήμος ως θεσμός του αστικού κράτους, όποιος και αν είναι ο διαχειριστής του. Για να ακουστεί δυνατά το "πάρτε πίσω τους Ολυμπιακούς" του χρήματος και της περιβαλλοντικής καταστροφής. Για να διεκδικηθούν όλα όσα μας ανήκουν στη δουλειά, στην πόλη, στο περιβάλλον.

Δεν αναθέτουμε την "εκπροσώπησή" μας σε κανέναν. Αντιμαχόμαστε την προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να χειραγωγήσει τη λαϊκή διαμαρτυρία, να επιβεβαιώσει την πολιτική του και να εκβιάσει με κάθε τρόπο τη λαϊκή ψήφο. Αντιπαλεύουμε την επιδίωξη της ΝΔ να αξιοποιήσει τις δημοτικές εκλογές σαν πρόβα τζενεράλε για τις επόμενες βουλευτικές εκλογές, τη δημαγωγία της δήθεν νέας "λαϊκής Δεξιάς" και ζητάμε να καταγραφεί από τώρα η λαϊκή αντίσταση στην πολιτική που φιλοδοξεί να εφαρμόσει ως κυβέρνηση. Επιδιώκουμε να ηττηθούν τα ψηφοδέλτιά τους και τα προγράμματά τους. Δεν μπορεί να μας εκπροσωπήσει στη μάχη αυτή η ρεφορμιστική Αριστερά. Ούτε ο ΣΥΝ που, με τη διαχειριστική αντίληψή του, τον κυβερνητισμό και τη λογική της προώθησης των κατευθύνσεων της ΕΕ, αναζητεί μια θέση στο χώρο της Κεντροαριστεράς. Ούτε το ΚΚΕ του χρεοκοπημένου "υπαρκτού σοσιαλισμού" που παραμένει δέσμιο μιας παρωχημένης λογικής "λαϊκής αυτοδιοίκησης" και αναζητεί τη "λαϊκή εξουσία" στο πλαίσιο του συστήματος.

Η αυτοτελής έκφραση και δράση του πρωτοπόρου κόσμου του αγώνα και της ριζοσπαστικής Αριστεράς στη μάχη των δημοτικών εκλογών αλλά και η συγκρότηση του δικού του ανεξάρτητου αντικαπιταλιστικού πόλου σε συνολικό πολιτικό επίπεδο είναι ανάγκη της εποχής και των ίδιων των εργαζομένων. Αυτό αποτελεί κρίσιμο ποιοτικό βήμα για να ενώνεται η σύγχρονη αναζήτηση για μια άλλη ανατρεπτική Αριστερά με την ογκούμενη λαϊκή διαμαρτυρία και το νεολαιίστικο ριζοσπαστισμό. Για να βαθύνει το ρήγμα που έχει ανοίξει μεταξύ της κυρίαρχης πολιτικής και των λαϊκών διαθέσεων και απαιτήσεων.

 

Ποιος είναι ο Παναγιώτης Βήχος;


ΜΑΘΗΜΑΤΑ

ΠΙΑΝΟΥ

ΣΥΝΘΕΣΑΙΖΕΡ

Για μικρούς, αρχάριους

Για μεγάλους, προχωρημένους

ΕΙΔΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ

ΓΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΕΚΜΑΘΗΣΗ

Από τον Μουσικοσυνθέτη

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΒΗΧΟ

τηλ. 0109515573 κινητό 0946205678

Δημοσθένους 115 Καλλιθέα 17672

Γράψε μια λέξη

Έναρξη Μάιος 2002