"Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ"

Μαστροποί στην εξουσία

Αρχείο

Όλο το αρχείο με  άρθρα  αυτού του θέματος δείτε το κάνοντας κλικ εδώ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Η 17 Νοέμβρη προέρχεται από την Αριστερά και τις ιδέες της»

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Στη δημοσιογραφική γλώσσα συχνά λέγεται και έχει αποδειχθεί! ότι μια επίσημη διάψευση είναι η καλύτερη επιβεβαίωση της πληροφορίας. Ας μην υπάρχει λοιπόν καμία αμφιβολία: οι συνεχείς διαβεβαιώσεις του Σημίτη, του Χρυσοχοϊδη και άλλων ότι μέσω της καθ όλα σκοτεινής υπόθεσης της «17 Νοέμβρη» δεν υπάρχει καμία πρόθεση να πληγεί η Αριστερά και να αμφισβητηθούν οι κοινωνικοί αγώνες πρέπει να κάνουν τους άμεσα ενδιαφερόμενους να ανησυχούν ακόμα περισσότερο. Διότι, απλούστατα, αυτός είναι ο κύριος στόχος της επιχείρησης ιδεολογικής τρομοκρατίας που έχει εξαπολύσει τις τελευταίες εβδομάδες η αστική τάξη, το κράτος, τα κόμματα και η μερίδα της διανόησης που πρόσκειται σε αυτήν, καθώς και οι ξένες πρεσβείες.

Πρόκειται για μία επιχείρηση στην οποία έχει κινητοποιηθεί όλο το αντίπαλο στρατόπεδο, αλλά και το σύνολο των μηχανισμών, νόμιμων και (ημι)παράνομων, κρατικών και παρακρατικών, έμμισθων και μη, στοχεύοντας στη βίαιη απαλλοτρίωση αγωνιστικών παραδόσεων και πρακτικών, στη μαζική χειραγώγηση συνειδήσεων, στην ανατροπή του κλίματος αντιαμερικανισμού και εγγενούς καχυποψίας και απέχθειας απέναντι στους κατασταλτικούς μηχανισμούς (πρωτίστως δε της αστυνομίας «μας»). Παράλληλα, επιδιώκεται η ριζική εκκαθάριση του τοπίου από τους φορείς των ενοχλητικών αυτών «ιών», σε όλα τα επίπεδα με σαφή όμως προτεραιότητα στους χώρους εκείνους που ευθύνονται άμεσα για τη δημιουργία κοινωνικής συνείδησης, αλλά και την (ανα)παραγωγή των κυρίαρχων πολιτιστικών προτύπων. Τα ΜΜΕ, μαζί φυσικά με τους «πολιτικώς μη ορθούς» για το σύστημα πολιτικούς σχηματισμούς, έχουν την τιμητική τους!

«Ο ισχυρισμός του συντάκτη της νέας προκήρυξης (εννοείται, της 17Ν) περί τεσσάρων ομόκεντρων κύκλων ενδεχομένως να είναι αληθής. Και σίγουρα υπάρχει ένας εξωτερικός κύκλος, με τη μεγαλύτερη ακτίνα, εξίσου επικίνδυνος με τον εσωτερικό. Είναι αυτός των υπερασπιστών και προπαγανδιστών της. Πρόκειται γι αυτόν που δεν μπορεί να εξαρθρωθεί με αστυνομικά μέτρα. Παρά μόνον πολιτικά. Και αυτοί φύονται παντού. Ειδικά στον Τύπο και σε πολιτικούς χώρους». Αυτό υπογραμμίζει, ανάμεσα σε πολλά άλλα, ο ευρισκόμενος στην εμπροσθοφυλακή των στρατευμένων στην επιχείρηση ιδεολογικής τρομοκρατίας κονδυλοφόρων, Μαν. Βασιλάκης, σε δισέλιδη ανάλυσή του που δημοσιεύθηκε την 1η Αυγούστου στην Απογευματινή μάλιστα, η εφημερίδα φροντίζει να υπενθυμίσει ότι ο Βασιλάκης είναι ο συγγραφέας του περιβόητου βιβλίου Καλά να πάθουν!, που αποτελεί την πρώτη αποτύπωση της μαύρης λίστας πολιτικών, δημοσιογράφων και διανοούμενων.

Και αυτή τη φορά, όπως άλλωστε και στην περίπτωση του βιβλίου, ο Βασιλάκης δεν «χτύπησε» αυτόκλητος ούτε αποτελεί μια φαιδρή εξαίρεση στο γενικό κανόνα. Μία ημέρα μετά, στις 2 Αυγούστου, από τις στήλες της Ελευθεροτυπίας, ο Τ. Μίχας, γνωστός και από την αρθρογραφία του στην υπερσυντηρητική Γουόλ Στριτ Τζέρναλ, η οποία αποτελεί όργανο του αμερικανικού χρηματιστηριακού κεφαλαίου, σημείωνε σε παρέμβασή του, υπό το σαφέστατο τίτλο «Ιδεολογική καταγωγή και ενοχή», αναφερόμενος στους κατηγορούμενους ως μέλη της 17Ν: «Είναι σαφές ότι δεν ήσαν τυχαίοι αλλά αποτελούσαν το αποτέλεσμα πολιτικών και ιδεολογικών επιλογών». Και συνεχίζει: «Η προκήρυξη της 17 Νοέμβρη μετά τη δολοφονία Σόντερς δεν διέφερε από τη συντριπτική πλειονότητα των άρθρων και αναλύσεων των (αριστερών και δεξιών) εφημερίδων την περίοδο του πολέμου στο Κόσοβο. Πέρα από την ιδεολογία, χρειάζεται και το 45άρι και η βούληση χρησιμοποίησής του». Τη σκυτάλη πήρε ένας πιο σοβαρός και φαινομενικά ανεξάρτητος δημοσιογράφος-αναλυτής, ο Α. Καρκαγιάννης, ο οποίος αποφαίνεται από τη μόνιμη στήλη του στην Καθημερινή, στις 4 Αυγούστου, με τίτλο «Ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας είναι πολιτικός και ιδεολογικός»: «Η 17Ν (?) προέρχεται από την Αριστερά, από τις έμμονες ιδέες της Αριστεράς για τη "ρήξη" και την "επαναστατική βία" (?) Την ανάμνηση της ανατρεπτικής στρατηγικής τη συναντάμε συχνά στους καθημερινούς αγώνες που οργανώνουν ή υποστηρίζουν». Στη συνέχεια δε, γίνεται πιο σαφής: «Όσο η Αριστερά δεν τακτοποιεί αυτές τις εκκρεμότητες, φαινόμενα σαν αυτό της 17Ν και της τρομοκρατίας θα πηγάζουν από τους κόλπους της, από τα ιδεολογήματά της και από τις "σέκτες" της. Δεν είναι τυχαίο ότι σύμβολο της 17Ν είναι ο Αρης Βελουχιώτης, ένας άνθρωπος που με πολιτικό πρωτογονισμό άσκησε τρομοκρατικά τη βία»!

Ο τελευταίος, για την ώρα, κρίκος σε αυτήν την αλυσίδα μπήκε την Τρίτη, 6 Αυγούστου. Με άρθρο του στα Nέα, ο Α. Ανδριανόπουλος διαπιστώνει ότι «μέχρι σήμερα η Αριστερά και οι ταγοί της εξασφάλιζαν μια περίεργη ασυλία μέσα στο ελληνικό πολιτικό σύστημα», απαιτώντας ουσιαστικά από τους μηχανισμούς να ξεμπερδεύουν μια και καλή όχι με την όποια «17Ν», αλλά με το σύνολο της Αριστεράς, ακόμα και της ?γιαλαντζί!

Ελπίζουμε, τουλάχιστον, ύστερα από όλα αυτά, να μην υπάρχουν πολλοί που να εξακολουθούν να υποστηρίζουν την εκδοχή των τυχαίων γεγονότων?

 

Τελευταία ενημέρωση

01 Σεπτεμβρίου, 2002


Ποιος είναι ο Παναγιώτης Βήχος;


Υπογράψτε ή δείτε το βιβλίο

 επισκεπτών μου


Contact Us
Επικοινωνία

 


Πρότεινε αυτήν την σελίδα 

σ' έναν φίλο


Γραφτείτε στην Mailing List 

για να ενημερώνεστε σε κάθε νέα ανανέωση 


Στείλε άρθρο


FORUM

Ελάτε να τα πούμε


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δωρεάν ανταποδοτική διαφήμιση (επικοινωνήστε με τον webmaster)